تاکید معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین بر اصلاح بیزینس مدل بانکداری برای توسعه فین‌تک‌‌ها

معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین با بیان اینکه در شکل نگرفتن اکوسیستم بانکداری دیجیتال کشور نه بانک‌ها مقصر هستند و نه فین‌تک‌ها، گفت: مشکل اینجاست که اکوسیستم، بیزنس مدلش درست نیست که این موضوع باعث ایجاد گردش منفی شده است.

به گزارش روابط عمومی جامپ، نشست تخصصی زیست بوم بانکداری دیجیتال و ارزش‌آفرینی در حاشیه نخستین روز از نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با حضور محمد صادقی مدیرعامل شرکت بهسازان ملت، فرهاد اینالویی معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین، امید ترابی عضو هیات مدیره شرکت توسن، حامد قنادپور رئیس هیات مدیره شرکت ارتباط فردا و رضا بیات ترک مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در حاشیه همایش بانکداری الکترونیک برگزار شد.

در این نشست، فرهاد اینالوئی معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین به حضور فین‌تک‌ها، نئوبانک‌ها و لندتک‌ها در خلق تجربه بهتر برای کاربران اشاره کرد و گفت: مدتهاست فین‌تک‌ها از دست رگولاتورها گله‌مند هستند اما وقتی بانک در ایران یک بنگاه زیان‌ده است و روال درآمدی این صنعت اشتباه است چگونه می‌توان توقع همکاری سودآور بانک‌ها باکسب و کارها را داشت.

وی افزود: اگر بانک‌ها به فین‌تک‌ها چراغ سبز نشان بدهند یعنی آنها را در زیان خود شریک کرده‌اند‌‌. ما یک راه بیشتر نداریم اینکه بیزینس مدل را اصلاح کنیم. ما باید درک کنیم بانکداری دیجیتال بانکداری مشتری محور است و این توجه به نیاز مشتریان B و C است که می‌تواند فناوری‌ها و خدمات بانک‌ها را به روز کند.

معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین اظهار داشت: در شکل نگرفتن اکوسیستم بانکداری دیجیتال کشور نه بانک‌ها مقصر هستند و نه فین‌تک‌ها و مشکل اینجاست که اکوسیستم، بیزنس مدلش درست نیست این موضوع باعث شده گردش منفی ایجاد شود. 

وی تصریح کرد: خدمات حوزه بانکی و پرداختی و مدل کسب و کار آنها زیان ده است و به همین دلیل اجزای اکوسیستم نمی‌توانند با یکدیگر همکاری کنند.

حامد قنادپور درباره بحث همگرایی در نظام بانکی گفت: هنوز صنایع مختلف در صنعت بانکداری و اپراتورها بین خود نیز به نوعی از همگرایی نرسیده‌اند مثلا هنوز هیچ بانک و بیمه‌ای را نمی‌بینید که با هم کار کنند.
وی افزود: سال‌هاست که بین اپراتورهای مخابراتی و بانکی با اپراتورها همگرایی ایجاد نشده است.
این فعال بانکداری الکترونیک مهمترین مشکل را در این زمینه فرهنگی عنوان و تصریح کرد: بانک ها به فین تک ها اطلاعات نمی‌دهند و شاهد هستیم با وجودی که بانک‌ها به شدت بدنبال درآمدهای غیرمشاع هستند ولی حاضر به تن دادن به همکاری با فین‌تک ها نیستند.
در ادامه امید ترابی عضو هیات مدیره شرکت توسن اظهار داشت: ترجیح می دهم به جای واژه همگرایی از واژه «بسیارگانگی» استفاده کنم زیرا که در واقع وحدت در عین کثرت است.
وی با بیان اینکه اگر بانک ها، فین تک ها و psp ها فضای همکاری را بپذیرند، شرایط تغییر خواهد کرد، گفت: با وجود تمام انتقاداتی که وجود دارد، همچنان راهی برای رقابت وجود دارد.
محمد صادقی مدیرعامل بهسازان ملت هم در این نشست، گفت: اقتصاد دیجیتال در ایران بدرستی شکل نگرفته است. قوانین و بخشنامه ها در کشور برای بانک ها مشخص نیست و آنها می گویند چون ناچار به ایجاد زیرساخت ها هستند، نظام موجود عادلانه نیست.
وی افزود: اگر مسائل و مشکلات حل نشود، بازیگران بدرستی وارد بازی نمی شوند. نگاه غلطی وجود دارد که با اقتصاد دیجیتال هزینه ها کاهش پیدا می کند در حالی که هدف باید افزایش درآمدهای غیرمشاع باشد.
مصطفی امینی مدیرعامل شرکت گسترش فناوری های نوین هم در این نشست تخصصی گفت: دلیلی که بازیگران تمایل دارند با وجود ضرر و زیان فعلی وارد این صنعت شوند، نگاه به آینده است زیرا در سمت تقاضا و مصرف، تمایل وجود دارد.
وی با بیان اینکه بانک ها تمایل دارند اکوسیستم را خودشان ایجاد کنند، افزود: هزینه ریزش مشتریان در بخش بانکداری شرکتی با بانکداری خرد قابل مقایسه نیست. باید قبول کنیم که سطح بلوغ بانک ها در برنامه ریزی رشد پیدا کرده است.
امینی تصریح کرد: فضای تمامیت خواهی بانک ها در بین فین تک ها و استارتآپ‌ها هم وجود دارد، اگرچه در ادبیات اکو سیستمی، اولویت با سمت تقاضاست.

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط

اخبار

آگهی مزایده فروش سهام

شرکت جهان ارقام پارس (سهامی خاص) به شماره ثبت 502525 متعلق به بانک ایران زمین (سهامی عام) در نظر دارد سهام خود در شرکت فن